Viborg Svæveflyveklub i dag Viborg Svæveflyveklub er som idrætsklub en del af fritidstilbuddet til borgerne i Viborg og omegn på linie med håndbold, fodbold, badminton, tennis osv. Svæveflyvning er ikke forbeholdt en snæver kreds af flyveentusiaster, men sammenlignet med andre foreninger er vi en relativt lille klub med for tiden omkring 30 aktive medlemmer. Vi stræber ikke efter at blive voldsomt store, men en tilgang på 20-30 medlemmer vil være optimalt for klubbens trivsel.


Svæveflyvesporten er heller ikke på landsplan voldsomt stor. For tiden er der 34 klubber fordelt over hele Danmark med tilsammen omkring 1800 medlemmer. Klubberne er samlet i Dansk Svæveflyver Union, der holder til på Arnborg syd for Herning. Her afholdes mange aktiviteter i relation til svæveflyvningen, bl.a. det årlige danmarksmesterskab.


Sammenlignet med andre idrætsgrene er svæveflyvning relativt dyr. Man skal regne med en udgift på omkring 10.000 kroner om året for at dyrke sporten på et rimeligt niveau. Sammenlignet med anden flyvning er dette til gengæld billigt, så det afhænger af øjnene, der ser.


Når man kan holde fornuftige priser på svæveflyvning, hænger det dels sammen med den effektive økonomiske drift af klubberne, dels med traditionen for, at medlemmerne selv smøger ærmerne op og deltager i de forefaldende opgaver, herunder den løbende vedligeholdelse af flyene.


Det frivillige arbejde er også en del af hele det værdifulde sociale liv omkring svæveflyvning. Her møder man mennesker af alle slags. Svæveflyvning er en sport for almindelige mennesker. Kvinder og mænd, unge og ældre (faktisk må man flyve alene allerede som 15-årig). Svæveflyvning kan man dyrke hele livet, og de bedste piloter er oftest de erfarne piloter.

Introduktion til svæveflyvning

JuliaHar du en drøm om at blive pilot. Som svæveflyver kan du få denne drøm opfyldt. Dyrk svæveflyvnin...

En typisk flyvedag

Typisk flyvedag

Som gæst i Viborg svæveflyveklub, kan du opleve hvordan en flyvedag typisk forløber.

Den indeho...

Morgentur i Svævefly

morgentur

Viborg flyveplads er en af landets smukkest beliggende pladser.

Tag med i svæveflyet til en tidl...