Kom i gang med svæveflyvning Først er det vigtigt at slå fast, at man ikke behøver at have sit eget fly for at blive svæveflyver. Det er de færreste, der køber et eller en part i et fly selv. De fleste flyver i klubbens fly, som medlemmerne ejer i fællesskab. Som du kan se, har Viborg Svæveflyveklub en ret moderne flåde, som kan give dig gode flyveoplevelser

De fleste, der melder sig ind i Viborg Svæveflyveklub, skal først til at lære at flyve. Viborg Svæveflyveklubs instruktører sørger for, at du får lært at flyve på klubbens tosædede fly. Så indtil du kan klare en flyvetur alene, har du altid en instruktør med.

En instruktør er en erfaren svæveflyvepilot med mange års erfaring. For at få lov til at uddanne andre til svæveflyvning skal man igennem en særlig uddannelse inden for Dansk Svæveflyver Union, ligesom en bilist, der først skal være kørelærer for at måtte lære andre at køre bil. Derfor er en instruktør en person, som man kan have tillid til, og som lærer dig trin for trin, hvordan du manøvrerer et svævefly.

 

 

 

 

 

Prøvemedlemsskab

 

 

Uddannelsen begynder med et prøvemedlemskab, som i dag koster 1800 kroner. Prøvemedlemskabet giver dig det første indtryk af at flyve, og du går i gang med uddannelsen straks under den første flyvning.

Efter prøvemedlemskabet kan du vælge at fortsætte uddannelsen, hvis det svarer til dine forventninger. Ellers du kan holde her, uden at det har kostet dig så meget, hvis det ikke var noget for dig alligevel.

Især i den første tid er det vigtigt, at du flyver tit for at få rutinen med at flyve ind på rygraden. Det er ligesom med at lære at køre cykel. Man skal lære at holde balancen, derefter går mange ting af sig selv. Når du begynder i Viborg Svæveflyveklub bliver du sat på et skolehold sammen med en eller flere elever. Vi bestræber os på små hold og skoling flere gange om ugen – både hverdagsaftener og i weekends, fordi et koncentreret skolingsforløb vil føre dig hurtigst frem til dit og vores mål: at du kan flyve solo.

Introduktion til svæveflyvning

JuliaHar du en drøm om at blive pilot. Som svæveflyver kan du få denne drøm opfyldt. Dyrk svæveflyvnin...

En typisk flyvedag

Typisk flyvedag

Som gæst i Viborg svæveflyveklub, kan du opleve hvordan en flyvedag typisk forløber.

Den indeho...

Morgentur i Svævefly

morgentur

Viborg flyveplads er en af landets smukkest beliggende pladser.

Tag med i svæveflyet til en tidl...